• Novinky

            • VIANOČNÁ POŠTA PRE SENIOROV

            • Vianočná pošta funguje medzi ľuďmi dobrej vôle  a seniormi. Aj tento rok sme sa pridali a poslali sme seniorom 100 kusov ručne vyrobených vianočných pozdravov. Naši žiaci i učitelia ich vyrábali s láskou a ten úžasný pocit, ktorý v nás táto aktivita zanechala, nás bude napĺňať ešte veľa dní. Pozdravy boli krásne a kreatívne. Sme vďační za umelecké snahy našich žiakov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tohto milého projektu.

            • „KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?“

            • Aj tento rok sme sa zapojili do tohto projektu s nádhernou myšlienkou. Znovu sme si položili túto otázku a naši žiaci i učitelia nám dali jasnú odpoveď. Jednoducho veľa! Krabice od topánok, ktoré naplnili maličkosťami, sme s radosťou a láskou  odovzdali priamo ZSS v našom meste. Ďakujeme našim žiakom: Linduške a Sonke (I.B), Adelke  (II.MAS), Emke  (III.PSA), celej triede III.PSB, Ninke  (IV.PS),  ako aj pani učiteľkám z kabinetu MAT/FYZ a OSE. Veríme, že s nadšením sa zapojíme aj budúci rok.

            • VIANOČNÁ VIEDEŇ

            • V utorok 13. decembra sa žiaci našej školy spolu s pedagogickým dozorom zúčastnili zájazdu do vianočnej Viedne. Našou prvou zastávkou bolo nákupné centrum Shopping City Süd, kde mali žiaci rozchod a mohli sa vybrať na nákupy alebo dobrú kávu. Potom sme sa už presunuli priamo do Viedne na vianočné trhy, známe ako Christkindlmarkt. Pred Radničným námestím Rathausplatz stál vysoký vianočný stromček s betlehemom a okolo boli uličky so stánkami s tovarom od výmyslu sveta. Predávali sa tam rôzne svietiace blikajúce ozdoby, hračky, medovníky, šperky, čiapky, rukavice a vo vzduchu sa šírila vôňa vianočného punču a rôznych sladkých aj slaných pochúťok. Na spiatočnej ceste sme si niesli kúsok viedenskej atmosféry aj domov či už v mysli, alebo aj v podobe nejakej drobnosti.

            • FiNNkvíz

            • Nadácia NN ľudom  pripravila 23. 11. 2022 prostredníctvom aplikácie EduPage online formou krajské kolo súťaže pre študentov 1. a 2. ročníka stredných škôl s názvom FiNNkvíz. Účelom tejto nadácie je podporovať vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti. Do tejto súťaže sa zapojilo aj 17 našich študentov z II. PS A., II. PS B a II. MAS.  Súťaž bola plná zaujímavých otázok z finančnej oblasti. Na vypracovanie testu bol stanovený časový limit 40 minút pre 20 otázok. Úspešnými riešiteľmi sa stali študenti, ktorí z 25 bodov získali aspoň 15 bodov.
              Úspešnými riešiteľmi sa stali (v tomto poradí): Adela Bočkayová - II. MAS, Karolína Petrisková - II. PS B, Natália Broďániová - II. PS A, Adrián Pánik - II. PS B, Tamara Deličová - II. PS A, Tatiana Miková - II. MAS, Adriana Pastvová - II. PS B, Martina Birčáková - II. PS B, Karolína - Danášová II. PS B, Izabela Mária Rybanská II. PS B, Adriana Kucková II. MAS, Hana Machová II. MAS, Eva Nataša Žáková - II. PS B, Lenka Koryťáková - II. MAS.
              SRDEČNE BLAHOŽELÁME!