• Novinky

            • NAVŠTÍVILI SME

            • V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva navštívili žiaci I. A dňa 12. 10. 2023, žiaci I. B 10. 10. 2023 a žiaci I. MAS a II. B 18. 10. 2023 expozíciu na židovskom cintoríne v Topoľčanoch. Programom ich sprevádzala spoluautorka výstavy Mgr. Helena Kopecká. Žiaci mali možnosť vidieť a pracovať s unikátnymi materiálmi, ktoré vypovedali o živote židov v našom meste.

            • EURÓPSKY TÝŽDEŇ PROGRAMOVANIA

            • Európsky týždeň programovania je pre kohokoľvek a od kohokoľvek. Cieľom Európskeho týždňa programovania je každému priblížiť programovanie a digitálnu gramotnosť zábavnou a pútavou formou. Preto aj naša škola sa zapojí a počas hodín informatiky dňa 20. 10. 2023 budú mať žiaci možnosť zoznámiť sa s programovaním pomocou Micro:bitov. Držíme palce!

            • ŽIVOT MÁ ZELENÚ

            • Dňa 28. septembra sa na pôde našej školy uskutočnilo podujatie "Život má zelenú" v súčinnosti s MD SR. Akcia bola zameraná na bezpečnosť mladých vodičov a prebiehala v interiéri aj exteriéri školy.

              V interiéri mali žiaci tretích ročníkov prednášku spojenú s diskusiou s Prezídiom Policajného zboru SR, ďalej prednášku spojenú s ukážkou v spolupráci s MZ SR + SČK a poslednou časťou, ktorá sa konala v exteriéri, bolo zážitkové vzdelávanie v spolupráci s Ministerstvom dopravy SR.

              Na školskom dvore čakal na žiakov simulátor prevrátenia vozidla, simulačné okuliare na požitie alkoholu, drog a simulujúce syndróm únavy, poskytovanie prvej pomoci pri nehode a meranie tlaku krvi, ako aj masáž šije. Pozvali sme všetky mestské školy a naše brány prekročilo viac ako 300 žiakov základných škôl. Počasie, ako aj celá akcia sa vydarili podľa predpovede :) Ďakujeme Ministerstvu dopravy, ako aj všetkým zúčastneným rezortom, či jednotlivcom. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

              Viac foto nájdeš v galérii.

            • NÁVŠTEVA SIEDMAKOV

            • Dňa 23. mája  sme otvorili svoje brány pre ZŠ Tribečskú. Navštívili nás žiaci 7. ročníkov. Pripravili sme si pre nich rôzne aktivity, akými sú meranie glykémie, tlaku krvi a zhotovovanie EKG. V inej odbornej učebni si vyskúšali aplikáciu injekcií (samozrejeme do grepu) a oboznámili sa so základnými chirurgickými nástrojmi. Precvičovali si aj činnosti týkajúce sa prvej pomoci -  KPR, obštrukcia dýchacích ciest, modelovanie rán. Žiakov veľmi zaujali aj simulačné okuliare na požitie omamných látok. Ďakujeme im za návštevu, ako aj za ich aktivitu v jednotlivých stanovištiach.

            • EXKURZIA EXTERNISTOV

            • 17. mája žiaci v odbore praktická sestra externej forme štúdia navštívili dve zariadenia, v ktorých sa liečia pacienti s psychiatrickými ochoreniami.  Ako prvú navštívili Psychiatrickú nemocnicu vo Veľkom Záluží. Pani námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť , ako aj ďalšie jej spolupracovníčky, nás oboznámili so zariadením prostredníctvom zaujímavej prezentácie, a potom nás previedli jednotlivými časťami nemocnice. Ako druhú externisti  navštívili Psychiatrickú nemocnicu Philippa Pinela v Pezinku. Aj tu nás oboznámili o základných informáciach týkajúcich sa tohto zariadenia a následne nás ním previedli. Bolo veľmi zaujímavé v jeden deň vidieť dve zariadenia podobného zamerania. Ďakujeme pracovníkom oboch nemocníc, že sme ich mohli navštíviť.

            • Vražda novinára

            • Dňa 29. 3. 2023 sa druhé ročníky našej školy zúčastnili filmového predstavenia s názvom Kuciak: Vražda novinára. Film bol premietaný v kinosále v Topoľčanoch.

              Správa o chladnokrvnej vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vo februári 2018 otriasla (nielen) celým Slovenskom. Prečo museli zomrieť? Film divákom sprostredkuje aj doteraz nezverejnené svedecké výpovede, dôkazy, exkluzívne informácie a materiály z vyšetrovacieho spisu, ku ktorým slovenská verejnosť doposiaľ nemala prístup.

              Filmové predstavenie bolo veľmi obohacujúce pre všetkých, ktorých zaujíma spoločensko-politická situácia na Slovensku. Rozhodne odporúčame si tento dokumentárny film pozrieť.