• Novinky

          • Sme bronzoví
            • Sme bronzoví

            • Stredná zdravotnícka škola v Lučenci dňa 5.júna 2019 hostila dvanásť trojčlenných tímov (ak nerátame domáci tím), ktoré súťažili v poskytovaní prvej pomoci. Aj naše trojčlenné družstvo sa zúčastnilo a veru bolo úspešné. Získali pre nás tretie miesto na tejto celoštátnej súťaži SZŠ v poskytovaní prvej pomoci, ktorá píše svoj už štrnásty rok života.

               

                 Než sa naši súťažiaci dostali k bronzu, museli prejsť jednotlivými stanovišťami. Riešili štyroch zranených, na ktorých spadlo lešenie. Situáciu im komplikovala nezranená osoba, ktorá však bola v psychogénnom šoku. V ďalšej miestnosti na nich čakali zranené osoby s amputačným poranením, s poranením brucha i osoba v bezvedomí. Nechýbala ani dopravná nehoda, kde boli štyria zranení vrátane vodiča motorky. Poradiť si museli aj so športovým úrazom či popáleninami. Svoju telesnú zdatnosť dokázali v testovaní fyzickej kondície a nevyhli sa ani testom šikovnosti. Samozrejme, ako na každej súťaži, ani tu nechýbal vedomostný test, ktorý bol zabezpečený elektronicky. Veru zapotilo sa naše bronzové trio a to nielen vďaka počasiu. No stálo to za to!

               

                 Ďakujeme Žanet, Martinka a Patrik za úspešnú reprezentáciu našej školy na celoštátnej súťaži v poskytovaní prvej pomoci! A gratulujeme!