• Novinky

            • Diplomy pre našu školu

            • Dňa 29. 3. 2023 sa naši žiaci Monika Streďanská (III. PSB), Magdaléna Kluvánková (I. A), Alžbeta Sofia Polerecká (I. A) a Roland Holubiar (II. PSB) zúčastnili prestížnej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Na okresnom kole v Topoľčanoch získali diplom za 3. miesto v kategórii poézia Alžbeta a Roland. Aj dievčatá bojovali statočne, ale konkurencia bola skutočne silná. Veríme, že na budúci rok získame diplomy všetci. Prežili sme skutočne nádherný umelecký deň. Víťazom blahoželáme.

            • DEŇ POČATÉHO DIEŤAŤA

            • Na Slovensku sa od 20.3.2023 začala celoslovenská osvetová kampaň Deň počatého dieťaťa, ktorý oslavujeme 25. marca. Jej cieľom je vzbudiť vo verejnom priestore povedomie o tom, že je život dar, ktorý začína počatím.
              Nosením bielej stužky tak môžeme vyjadriť pozitívny postoj k životu od počatia po prirodzenú smrť. Témou 23. ročníka osvetovej kampane občianskeho združenia Fórum života Deň počatého dieťaťa je Bioetika ako základ kritického myslenia pre ochranu života.
              PODCAST S BIOETIČKOU
              Bioetika ako základ kritického myslenia pre ochranu života:
              https://forumzivota.podbean.com/e/bioetika-ako-zaklad-kritickeho-myslenia-pre-ochranu-zivota/
              Viac na : https://25marec.sk/

            • PRIŠLI MEDZI NÁS

            • Dňa 1. marca 2023 zavítali medzi nás príslušníci ozbrojených síl, aby oboznámili žiakov tretích a štvrtých ročníkov o svojej činnosti, o možnostiach štúdia a práce v ozbrojených zložkách.

          • ZÚČASTNILI SME SA
            • ZÚČASTNILI SME SA

            • Dňa 7. 3. 2023 sa na našej škole v spolupráci s Tribečským osvetovým strediskom Topoľčany a s podporou vzdelávacieho grantu z Fondu na podporu umenia pre rok 2023 konala prednáška pani Zuzany Ocharovichovej o našom najväčšom slovenskom básnikovi Pavlovi Országhovi Hviezdoslavovi. Prednášky sa zúčastnili žiaci I. A, I. B a I. MAS. Okrem zaujímavostí o živote autora nám pani lektorka priblížila zrozumiteľnou formou aj umelecky náročnú tvorbu tohto spisovateľa. Ako víťazka Hviezdoslavovho Kubína a vynikajúca recitátorka nás svojím prednesom jeho diel úplne očarila. Veríme, že to našim prvákom pomôže aj o necelé  štyri roky na maturitách.

          • ...A SLOVO BOLO U BOHA...
            • ...A SLOVO BOLO U BOHA...

            • Naše žiacky Lucia Viatrová z III. PSB a Nikol Lovrantová z I. A nás reprezentovali 9. 2. 2023 v krajskom kole recitačnej súťaže náboženskej literatúry ...a Slovo bolo u Boha... v Základnej škole sv. Don Bosca v Topoľčanoch. Napriek tomu, že sme nezískali nijaké ocenenie, konkurencia bola naozaj veľká, prežili sme krásny deň počúvaním prednesov prózy a poézie, ktoré nás obohatili po umeleckej aj duchovnej stránke.

            • VIANOČNÁ POŠTA PRE SENIOROV

            • Vianočná pošta funguje medzi ľuďmi dobrej vôle  a seniormi. Aj tento rok sme sa pridali a poslali sme seniorom 100 kusov ručne vyrobených vianočných pozdravov. Naši žiaci i učitelia ich vyrábali s láskou a ten úžasný pocit, ktorý v nás táto aktivita zanechala, nás bude napĺňať ešte veľa dní. Pozdravy boli krásne a kreatívne. Sme vďační za umelecké snahy našich žiakov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tohto milého projektu.

            • „KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?“

            • Aj tento rok sme sa zapojili do tohto projektu s nádhernou myšlienkou. Znovu sme si položili túto otázku a naši žiaci i učitelia nám dali jasnú odpoveď. Jednoducho veľa! Krabice od topánok, ktoré naplnili maličkosťami, sme s radosťou a láskou  odovzdali priamo ZSS v našom meste. Ďakujeme našim žiakom: Linduške a Sonke (I.B), Adelke  (II.MAS), Emke  (III.PSA), celej triede III.PSB, Ninke  (IV.PS),  ako aj pani učiteľkám z kabinetu MAT/FYZ a OSE. Veríme, že s nadšením sa zapojíme aj budúci rok.

            • VIANOČNÁ VIEDEŇ

            • V utorok 13. decembra sa žiaci našej školy spolu s pedagogickým dozorom zúčastnili zájazdu do vianočnej Viedne. Našou prvou zastávkou bolo nákupné centrum Shopping City Süd, kde mali žiaci rozchod a mohli sa vybrať na nákupy alebo dobrú kávu. Potom sme sa už presunuli priamo do Viedne na vianočné trhy, známe ako Christkindlmarkt. Pred Radničným námestím Rathausplatz stál vysoký vianočný stromček s betlehemom a okolo boli uličky so stánkami s tovarom od výmyslu sveta. Predávali sa tam rôzne svietiace blikajúce ozdoby, hračky, medovníky, šperky, čiapky, rukavice a vo vzduchu sa šírila vôňa vianočného punču a rôznych sladkých aj slaných pochúťok. Na spiatočnej ceste sme si niesli kúsok viedenskej atmosféry aj domov či už v mysli, alebo aj v podobe nejakej drobnosti.

            • FiNNkvíz

            • Nadácia NN ľudom  pripravila 23. 11. 2022 prostredníctvom aplikácie EduPage online formou krajské kolo súťaže pre študentov 1. a 2. ročníka stredných škôl s názvom FiNNkvíz. Účelom tejto nadácie je podporovať vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti. Do tejto súťaže sa zapojilo aj 17 našich študentov z II. PS A., II. PS B a II. MAS.  Súťaž bola plná zaujímavých otázok z finančnej oblasti. Na vypracovanie testu bol stanovený časový limit 40 minút pre 20 otázok. Úspešnými riešiteľmi sa stali študenti, ktorí z 25 bodov získali aspoň 15 bodov.
              Úspešnými riešiteľmi sa stali (v tomto poradí): Adela Bočkayová - II. MAS, Karolína Petrisková - II. PS B, Natália Broďániová - II. PS A, Adrián Pánik - II. PS B, Tamara Deličová - II. PS A, Tatiana Miková - II. MAS, Adriana Pastvová - II. PS B, Martina Birčáková - II. PS B, Karolína - Danášová II. PS B, Izabela Mária Rybanská II. PS B, Adriana Kucková II. MAS, Hana Machová II. MAS, Eva Nataša Žáková - II. PS B, Lenka Koryťáková - II. MAS.
              SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

            • 1968 #dubček (o človeku a dobe)

            • Dňa 25. 11. 2022 sa najmä tretiaci, ale aj zopár druhákov, zúčastnili divadelného predstavenia Dubček, ktoré sa konalo v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Týmto predstavením nám skvelí herci priblížili rok 1968 i samotnú postavu Alexandra Dubčeka v našich dejinách. Obohatili sme sa nielen o informácie z jeho života a z jeho politického pôsobenia, ale vypočuli sme si aj osobné názory hercov na socializmus, na vtedajší politický režim a, áno, aj na A. Dubčeka. Jeden z hercov, Juraj Bača, vo svojom názore vyjadril aj tieto slová: „Keď miluješ ľudí, dajú ti bohatstvo, keď miluješ bohatstvo, prídeš o ľudí – to boli vaše slová. A tak Vás vnímam aj ja – cez moju mamu, otca, cez starších priateľov, pre ktorých boli Váš úsmev a slušnosť v tých hrozných časoch viac, než nádej na lepší režim. Boli ste symbolom nádeje na ľudskosť.“

            • IMATRIKULÁCIE

            • Dňa 18. 11. 2022 sa na našej škole uskutočnilo prijatie prvákov do cechu zdravotníckeho. Privítali sme ich tradične –  ako vždy – imatrikuláciami. Vystrašené prvácke tváre sa striedali s huncútskymi úsmevmi našich tretiakov, ktorí si uvítanie vzali pod svoje krídla. Prváci a aj ich starší kolegovia sa pochválili poctivo nacvičenými tanečnými choreografiami, spevom či krátkymi humornými scénkami. A potom to začalo – pestrá paleta inteligentných i huncútskych úloh sprevádzaných sladkou príchuťou šľahačky, našich prvákov prekvapila. Prijímací proces do cechu zdravotníckeho však zvládli s gráciou. Ich statočnosť bola nakoniec odmenená drobným (aj sladkým) darčekom.

              Milí naši prváci, srdečne vás vítame medzi nami! Prajeme vám veľa sily, trpezlivosti a nových priateľov!

            • iBOBOR

            • V školskom roku 2022/23 prebiehala 7. – 11. novembra 2022 súťaž iBobor. Súťaže sa zúčastnilo 124 574 súťažiacich.

              Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení.

              Vo štvrtok 10. novembra súťažilo 11 644 juniorov (žiakov 1. a 2. ročníka SŠ). Zapojilo sa 7 našich žiakov. Najúspešnejšou bola Zuzana Rúčková (I. B), ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou a získala aj diplom. Tesne za ňou skončila Linda Kostolanská (I. B). SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

            • ČERVENÉ MAKY

            • Dňa 11. 11. 2022 sa aj žiaci našej školy zúčastnili Pietnej spomienky k 104. výročiu ukončenia 1. svetovej vojny a Dňa veteránov, ktorú široká verejnosť pozná pod názvom Červené maky. Pietna spomienka sa uskutočnila na starom cintoríne v Topoľčanoch. Po prinesení štátnej zástavy a privítaní hostí nasledoval akt kladenia vencov, kde dvaja naši študenti spolu s pedagógom položili 1 zapálený kahanec a 1 červený karafiát k pomníku padlých hrdinov. Následne sme si vypočuli príhovor, stručnú históriu, modlitbu za všetkých padlých i báseň Červené maky.