• Novinky

            • Obväzovanie hlavy boľavej od lásky

            •     Ach, tá láska. Päť písmen skrývajúcich krehký ľudský cit. Je ako dieťa. Zrodí sa v srdci človeka, no kým vyrastie do plnosti kvetu, musí zdolať mnohé prekážky a  narobí nám veľa starostí. Človek sa musí naučiť, ako sa o ňu starať, ako s ňou zaobchádzať, aby všetko bolo tak, ako byť má. Raz nám robí radosť, inokedy nás z nej bolí hlava.  Nie vždy sa v nej vyznáme. Často sme z nej zmätení a nevieme čo a ako. 

                  Aby sme jej trošku viac porozumeli, pozvali sme medzi seba výnimočného človeka. Dňa 23. marca 2018 prišiel medzi nás vdp. Mgr. Pavol Hudák, ktorý sa dlhodobo venuje problematike lásky a medziľudských vzťahov. Svojou prednáškou nás preniesol do sveta rodiny, do sveta vzťahov a lásky. Snažil sa odovzdať nám podstatu ľudskej lásky v našej reči. Rozprával veľmi pútavo, aj so štipkou humoru. Svoju prednášku popretkával skúsenosťami a svedectvami mnohých mladých ľudí. Neúnavne sa nám venoval aj v čase prestávky, kedy podišiel bližšie k nám a debatoval s nami v menších skupinkách. V závere prednášky nám odpovedal aj na naše zvedavé otázky.

                  Dúfame, že takéto stretnutie nebolo posledným. Už len nezabudnúť na jeho slová: „Vieš, čo chceš, tak chci, čo vieš.“

              Viac fotiek si môžete pozrieť v nasom fotoalbume Prednáška 23.3.2018.

            • Lyžiarsky kurz

            • Zima nás tento rok nešetrila, okrem snehu /ktorého mohlo byť i viac/ nás poriadne potrápila chladom a mrazom. Nám však nič nepokazila, práve naopak.  V čase od 19. do 23. februára 2018  nám dožičila krásny zimný týždeň, počas ktorého sa naši prváci zúčastnili lyžiarskeho kurzu. Kurz prebiehal v krásnej scenérii  Fačkovského sedla, ktoré tvorí prirodzenú hranicu medzi Lúčanskou Malou Fatrou a Strážovskými vrchmi. Nádherné slnečné počasie prispelo k zvládnutiu základov lyžovania u jednej tretiny žiakov. Ostatní sa zdokonalili vo svojom lyžiarskom umení. A našlo sa aj päť odvážlivcov, ktorí neváhali postaviť sa na snowboard a  zvládli základy  tohto zimného športu. Záverečná súťaž cez bránky preverila zdatnosť všetkých zúčastnených lyžiarov a snowboardistov.

               Tešíme sa z lyžiarskych pokrokov a jedinečných jázd našich žiakov.

              Pozrite si náš fotoalbum.